© 2022 TEW Design Studio

Elevate Your Space
Interior design Raleigh - TEW

Greenwood

The Challenge

This Chapel Hill, N.C. home had not been updated since it was built in 1993. The kitchen’s original design featured odd angles common in production residential building of that era. It was very dark and closed off from the entertaining possibilities of an English patio. The bathroom featured a corner stand-up shower and bulky, outdated bathtub. Both required complete reconfiguration to meet the homeowners’ desires for a more functional, enjoyable space.

The Kitchen Remodel

Our primary design goals for the kitchen were to unify the choppy space, to make it more functional for everyday living and entertaining, and to open the space to more natural lighting. It was imperative to open up the back wall to the patio completely reconfigure the space.

A large island centers the kitchen to allow for this new, expansive view with also features an accordion access doorway. Homeowners wanted significantly more storage, so we made every inch count. Two newly created bar areas display an expansive liquor collection. The soffit and staircase slant in the ceiling hovered over the original refrigerator location, limiting storage capacity. By reconfiguring the space, we were able to take advantage of a Sub-Zero column design refrigerator and freezer as well as hide the staircase angles behind cabinetry. This allowed us to transition the walk-in pantry to become a wall for the refrigerator and freezer.

The Bathroom Remodel

Increasing usable space and updating decor were key design goals for the primary bath. The space benefitted from a very private location with a nice view. With a complete reconfiguration, this created an opportunity for an expansive shower and freestanding tub.

BEFORE PHOTOS